Budapesti mangalica fesztivál

Forrás:

https://www.travelo.hu

Kedden tartottak sajtótájékoztatót a 12. Budapesti Mangalica Fesztivál kapcsán, ahol kiderült, a rendezvény továbbra is ingyenes lesz, ám idén egy újabb fontos érték, a fair trade mozgalom jegyében szervezik programjaikat. Vagyis a kilátogatók közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztőkkel és őstermelőkkel, sok esetben attól vehetik meg a terméket, aki elő is állította azt. A vásárló garantáltan mangalicából készült termékekhez jut, hiszen csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült áru lesz a február 8-tól 10-ig tartó rendezvényen.

A Budapesti Mangalica Fesztivált 12. alkalommal rendezik meg február 8-tól 10-ig a belváros szívében, az V. kerületi Szabadság téren. Ugyanakkor országosan ez már a 37. Mangalica Fesztivál lesz, hiszen Budapest mellett Debrecenben, Székesfehérváron és Szegeden is rendeznek fesztivált.

A rendezvény két legnépszerűbb pontja idén sem marad el. Az egyik az élőállat kiállítás, ahol ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából 3-3 példány és egy anyakoca malacokkal. 2018 óta pedig újra megtekinthető a fekete mangalica élő példánya is, ami 20 éves tenyésztői és génmegőrzési sikernek számít a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének részéről.

Forrás és további infók:

https://www.travelo.hu